Mi koristimo cookies ( kolačiće ) da bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.

nedelja, 31 januar 2016 20:10

Projekat "Pametna kuća"

Pametna kuća je koncept modernog domaćinstva i življenja u njemu. Kuća je pametna jer se prilagođava trenutnoj aktivnosti, raspoloženju, navikama i životnom stilu svakog ukućana, a pritom ostvaruje energetske uštede.

Pametna kuća je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje, održavanje i ugradnju. Napravite od svog doma mesto zadovoljstva, zabave i druženja.

Više informacija o izgradnji nove pametne kuće ili ako želite već postojeću kuću napraviti pametnom kontaktirajte nas na 061/270-18-54 ili preko mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Prepustite se na trenutak mašti i zamislite sledeće situacije:

Scenario 1: Vraćate se umorni sa posla. Mobilnim telefonom izdajete komandu da se u Vašem stanu uključi klima uređaj, bojler počne da grije vodu za kupanje, a mikrotalasna peć počne da zagrijeva Vaš obrok. Stižete kući i sve je spremno da Vas brzo vrati u život...

Scenario 2: U trenutku kada Vaš partner pozvoni na vrata pritiskate dugme na daljinskom upravljaču. Roletne se spuštaju, svijetlo se prigušuje, a sa CD-a kreće romantična muzika. Jednim pritiskom na dugme svoj dom ste prilagodili romantičnoj večeri sa voljenom osobom.

 Scenario 3: Na odmoru ste, a brinete za bezbednost svoje kuće. Svake večeri, u različitim intervalima pale se i gase svetla u prostorijama Vaše kuće, a s vremena na vreme uključuje se muzički uređaj ili TV, spuštaju i dižu roletne. Posmatraču sa strane ostavlja se utisak da je neko stalno u kući, a Vi možete da se opustite i uživate.

 Scenarija ima nebrojeno mnogo, a svi se mogu zaista i doživeti uz program kućne automatike pod nazivom Pametna kuća.

Pametna kuća tržištu nudi inteligentna rešenja za životni i radni prostor, za automatizaciju mnogobrojnih aktivnosti u kućama, stanovima ili poslovnim prostorijama. Osnovna ideja je unapređenje komfora i poboljšanje kvaliteta života klijenata.

Program kućne automatike bez ikakvih problema se implementira u postojeće instalacije. Nemate troškove štemovanja zidova, razvlačenja kablova, kasnijeg gletovanja ili krečenja. Sve je brzo, efikasno i čisto! U već postojeće montažne kutije (dozne) sklopki i priključnica postavljaju se mali moduli koji se programiraju čime im se zadaje određena funkcija. Za aktiviranje svih funkcija koristi se samo jedan daljinski upravljač, koji takođe menja i sve ostale daljinske upravljače u kući (za TV, DVD, video, muzički uređaj, klima). Broj i namena funkcija zavise samo od Vaših potreba. Postoji mogućnost da se automatizuje proces klimatizacije, programira i kontroliše sistem rasvete, grejanja, sistem zalivanja dvorišta ili bašte, itd. - jedino ograničenje je Vaša mašta!

Cenu sami određujete, brojem i funkcijom modula.

Dodatna vrednost ovog programa je i mogućnost značajnih ušteda i ekonomizacija vođenja domaćinstva (mogućnost programiranja uključenja velikih potrošača u jeftinoj strujnoj tarifi, isključenje nakon određenog vremena i sl.).

PAMETNA KUĆA je koncept modernog domaćinstva i življenja u njemu. Kuća je "pametna" jer se "prilagođava" trenutnoj aktivnosti, raspoloženju, navikama i životnom stilu svakog ukućana, a pritom ostvaruje energetske uštede. PAMETNA KUĆA je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje održavanje i ugradnju. Smisao ovog naprednog tehnološkog rešenja je povećanje kvaliteta stanovanja.

Koncept PAMETNA KUĆA zasnovan je na korišćenju X10 protokola prenosa upravljačkog digitalnog signala kroz postojeću elektroenergetsku instalaciju, koji je praćen SWT (Security Wireless Technology) standardom. Ovaj protokol i standard uz usklađenost sa svim sigurnosnim i bezbednosnim zakonskim normamau najrazvijenijim zemljama, pruža mogućnost da se sistem implementira bez dodatnih i naknadnih građevinskih radova i projektovanja posebne paralelne instalacije, kako na objektima u izgradnji, tako i na stambenim jedinicama koje su već u funkciji. Pokrivajući do 256 različitih uređaja, ovaj princip višestruko smanjuje ekonomsku cenu, uz istovremeno očuvanje i unapređenje funkcionalnosti, značajno povećava broj potencijalnih korisnika i veoma uprošćava samu ugradnju.

Modularni pristup i LEGO sistem omogućava nam da uvek možemo da projektujemo optimalan, fleksibilan i integrisan sistem koji će se u potpunosti prilagođavati specifičnom načinu i stilu života, trenutnim aktivnostima raspoloženju i navikama ukućana. Takođe, sistem je potpuno otvoren za eventualnu dalju nadogradnju u slučaju novih potreba, prilagođavanja, reprogramiranja, tako da je obezbeđen uvek 100% stepen iskorišćenja i uvek optimalan odnos između cene i korisnosti sistema.

Joomla templates by a4joomla