Mi koristimo cookies ( kolačiće ) da bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.

petak, 08 januar 2016 13:02

Klima uređaji budućnosti

Napisala B92.net
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Gotovo svakodnevno se pitamo kakva će nam budućnost biti – šta će biti promenjeno, unapređeno, koliko će tehnologija otići daleko i koliko će nam njena primena u životu pomoći. Odavno ljudi zamišljaju kako će kuće budućnosti izgledati i kako će im kućni uređaji dodatno olakšati život.

Jedan od uređaja koji svakako doprinosi čovekovoj višestrukoj udobnosti je klima uređaj. Današnji način hlađenja prostora osmišljen je 1902. godine kada je patentiran prvi sistem za klimatizaciju vazduha. Prvobitni sistem hlađenja nastao je kako bi se poboljšao proces štampe, uvodeći kontrolu ne samo temperature već i vlage vazduha u štampariji. 

 

 

 

Današnji klima uređaji kao da su već kreirani za budućnost. Na primer, najnovije generacije Samsungovih klima uređaja nude izuzetne performanse i mnogobrojne inovacije koje olakšavaju korišćenje i poboljšavaju kvalitet života. Inovativna tehnologija i savremeni dizajn proizvoda omogućavaju i efikasniju uštedu potrošnje energije i čitavo iskustvo korišćenja klima uređaja podižu na jedan novi, viši nivo. 

 

 

 

Iako smo mislili da je to daleka budućnosti, ove klima uređaje već sada možete pokretati putem Wi-Fi-ja, preko mobilnog telefona, imaju unapređene opcije za prečišćavanje vazduha, automatsko čišćenje, kao i inovativnu tehnologiju pametnih invertera koji omogućavaju minimalnu potrošnju električne energije. Takođe, ove klime nećete ni čuti dok rade jer ne premašuju 20dB što je najniži stepen buke u industriji.

 

 

 

 

Osim što su dizajnirane tako da se uklope u svaki prostor, sa elegantnim linijama i kristalnog sjaja, kod ovakvih klima temperaturu i način rada unutar kuće ili van nje možete da podešavate preko mobilnog telefona (Wi-Fi opcija). Takođe, one mogu da dostave podatke o operativnom vremenu i utrošenoj električnoj energiji, kao i da vas podsete na to kada je potrebno da se zamene filteri. Uređaj pamti čak i personalizovana podešavanja u vezi sa načinom rada i hlađenjem. 

 

 

 

Velika pažnja posvećena je zdravlju korisnika te recimo Samsung klima uređaji imaju sistem dvostruke filtracije sa naprednim filterom i S-Plasma jonom, za dodatno pročišćavanje vazduha koji je već prošao kroz trostruki zaštitni filter kako bi osigurao zdraviju i svežiju okolinu. 

 

 

 

Klime budućnosti osmišljene su pre svega da zadovolje sve potrebe korisnika – od dobrog rashlađivanja i zagrevanja do mnogobrojnih praktičnih funkcija koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu. Ove klime predstavljaju kombinaciju inovacija na planu dizajna i unapređenja na planu tehnologije sa samo jednim ciljem – da nam pokažu da je budućnost već stigla.
Pročitano 1403 puta
team besharat realtyteam besharat realtyteam besharat realty
team besharat real estate
team besharat real estateteam besharat real estateteam besharat real estate